Colombiansk Mazamorra

Har du lyst til noget lækkert?

Colombiansk Mazamorra er en typisk ret i den colombianske region Antioquía. Retten indeholder maíz peto, som bliver kogt i vand, intil det er blevet en blød grød. Herefter tilføjer man mælk og panela-sukker, for at gøre grøden sød. Retten serveres i store skåle og man kan spise grøden, når som helst på dagen.


Få fat i ingredienserne og følg alle opskriftens trin!

Forberedelse:


  1. Du skal have alle ingredienserne klar. Maíz peto er en hvid majs, som er skallede og rå.
  2. Sæt majsen i blød natten over. Næste dag koges majsene i vand ved svag varme i 3 timer indtil de er bløde.
  3. Du kan eventuelt fjerne lidt af vandet fra kogningen, hvis der er for meget overskydende vand. Tilsæt herefter panela-sukker for at gøre grøden sød. Rør det godt sammen.
  4. Tilføj opvarmet mælk lidt efter lidt, så du undgår at mazamorraen skiller. Kog i 1 time under konstant omrøring.
  5. Server den colombianske mazamorra og tilføj eventuelt lidt panela ovenpå. Du kan spise mazamorra til morgenmad, som dessert eller som snack.