Pan de rosca de huevo

Spiser du også pan de rosca de huevo i løbet af julen ligesom man gør i Panama?




Et godt julebord i Panama kan kendetegnes ved de typiske traditionelle retter, som er med til at bringe glæde og god stemning på denne tid af året. Pan de rosca de huevo er en af landets traditionelle opskrifter, som har fortjent sin plads på julebordet og bringer gode barndomsminder frem i julen, der er fuld af farverige og gode smagsoplevelser. 

Ingredienser:


5 dl lunkent vand

1,5 dl sukker

1½ spsk. tørgær i pulverform

3 æg

1 spsk. salt

120g hvedemel

1,5 dl vegetabilsk olie (solsikke)

0,5 dl mandler

1 æggeblomme blandet med en skefuld vand til at pensle brødet inden bagning.

 

Tilberedning:


1. Bland 2,5 dl lunkent vand, 1 spsk. sukker og gæren. Lad den stå i 10 minutter indtil blanding bobler.

2. Hæld æg, salt, vand og sukker i røremaskinen med en dejkrog og rør det hele godt sammen. 

3. Tilsæt gærblanding og rør igen. Tilsæt herefter mel og olie over 5 gange. Sørg for at både starte og slutte med at hælde mel i. 

4. Ælt dejen på en melet overflade i ca. 10 minutter.

5. Kom herefter dejen i en stor skål og dæk den til med et rent klæde. Lad den hæve i en time.

6. Hæld derefter dejen ud af skålen UDEN at ælte den igen. Del dejen i tre dele og lav en fletning. Sæt begge dejens ender sammen, så den danner en ring. Placer den på en bageplade, dæk den til med et rent klæde og lad den hæve i endnu en time. 

7. Pensl æggeblommeblandingen og drys lidt mandler oven på brødet. 

8. Dejen bages ved 180 grader i 20-25 minutter, eller indtil den er gyldenbrun.