Mofongo

Er der nogen der elsker stegte madbananer lige så meget som os?

Så er den puertoricanske ret Mofongo perfekt til dig!


Mofongo er en lækker puertoricansk ret lavede med grønne madbananer, som er stegt og most. Retten indeholder også knust hvidløg og flæskesvær. Mosen er hverken en meget blød eller hård og kan dermed formes som en halvkugle. Mosen kan spises med svinekød, skaldyr eller friturestegt kylling.


Vi foretrækker vores mofongo med friturestegt kylling. Hvordan foretrækker du din?

Forberedelse:

  1. Pil bananerne og skær dem i skiver på med en tykkelse på 4 cm. Læg dem i blød i saltvand i 15 minutter. Lad dem herefter tørre inden du lægger dem i en varm pande med olie.
  2. Steg dem i 12 minutter ved medium temperatur eller indtil de er gyldenbrune. Sørg for at vende dem undervejs. Pas på med ikke at give dem for meget, da de let kan blive overstegte. Du kan tjekke om de er færdige ved at stikke en gaffel i dem.
  3. Tag dem af panden, når de er færdige og mos dem i en morter. Tilsæt en knust hvidløg og flæskesvær.
  4. Når alle bananer er blevet most kan du med hænderne eller en form lave halve kugler af mosen. Server det med caldo de pollo (kyllingesuppe) eller en anden slags kød du foretrækker.